Érdekes adatok vizualizálva

Gyönyörű Adat

Gyönyörű Adat

Járókelő számlálás ingyen wifivel

2018. május 03. - adatvizual

Adelaide Dél-Ausztrália fővárosa és egyben Ausztrália ötödik legnagyobb városa, kb. 1.3 millóan lakják. Adelaide városában nyilvános adatként elérhető a város által szolgáltatott ingyen wifihez kapcsolódó felhasználók száma, óránkénti bontásban. Bár az ingyen wifit autóban is használhatják, jellemzően gyalogosok csatlakoznak a nyilvános hálózathoz, ez által kiválóan alkalmas pl. a gyalogos forgalom nyomon követésére, napszaktól függően. 

Egy ausztrál cég, amely a nyilvános adatokban lévő üzleti értéket igyekszik kihasználni, kiváló térképes vizualizációt készített az adelaide-i wifi kapcsolatok elemzéséből.

A vizualizáció segítségével pl. marketing ügynökségek felmérhetik, hogy a köztéri hirdetéseik a város melyik pontján produkálhatják a legtöbb elérést, melyik napszakban.

Magyarországon jelenlegi is folyik a közterületi wifi kiépítése, részben európai támogatással (pl. WIFI4EU). Hasonló adatnyilvánosság biztosításával itthon is készülhetnének ilyen projektek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyonyoruadat.blog.hu/api/trackback/id/tr5713887000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása