Érdekes adatok vizualizálva

Gyönyörű Adat

Gyönyörű Adat

Férfi dominancia a zenei fesztiválokon

2018. május 01. - adatvizual

GenderPieChart.jpg_1440x720

A Pitchfork gyűjtése alapján a 20 legnagyobb, elsősorban amerikai zenei fesztiválon 10-ből 7 előadó férfi, vagy csak férfiakból álló formáció, és a maradék 30%-on osztoznak a női előadók illetve a csak nőkből álló formációk. Van egy enyhe javulás tavaly óta, amikor is a fesztiválok előadóinak csaknem 3/4-e férfi volt, de továbbra is erős a férfi dominancia.

Természetesen van eltérés az egyes fesztiválok között. Vannak olyan fesztiválok, amelyek idén elérték a nemek 50-50%-os megoszlását, a másik végen pedig ott vannak azok a rendezvények, ahol mindössze 20% volt a nők vagy a vegyes zenekarok aránya.

45 nagy fesztivál vállalta világszerte egyébként, hogy 2022-re eléri az 50-50%-os arányt a fellépők nemének megoszlásában, köztük amerikai, brit és kanadai rendezvények, de svéd és észt fesztiválok is beálltak a kezdeményezést mögé.

Egy következő, kapcsolódó posztban, ha van érdeklődés, a legnagyobb magyar fesztiválok számait is be fogjuk mutatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyonyoruadat.blog.hu/api/trackback/id/tr7013882656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása