Érdekes adatok vizualizálva

Gyönyörű Adat

Gyönyörű Adat

Amerikai logopédus vagy? Akkor nő vagy.

2018. október 05. - adatvizual

A Four Pillar Freedom cikkében összegyűjtötték, mely foglakozásban dominálnak a férfiak és melyekben a nők az Egyesült Államokban.

Ez alapján a nők által legjobban dominált szakma a logopédus, ebben a szakmában az alkalmazottak 98%-a nő. Hasonlóan nőuralom van az óvónők, fogorvos asszisztensek, személyi asszisztensek és dietetikusok körében, itt 94% felett van a nők aránya.

A férfiak ugyanakkor élen járnak a villanyszerelésben, az ebben a szakmában dolgozók 99.4%-a férfi. De a tetőfedők, kőművesek, autószerelők és bányagép kezelők (!) közel 99%-a szintén férfi.

A legkiegyenlítettebb a nemek aránya a hirdetésszervezők, optikusok és bolti eladók között. Itt nagyjából 50-50%-ban képviseltetik magukat a férfiak és a nők.

nemek_aranya.png

 

A teljes vizualizáció böngészhető itt: http://www.fourpillarfreedom.com/visualizing-u-s-occupational-employment-by-gender/

A bejegyzés trackback címe:

https://gyonyoruadat.blog.hu/api/trackback/id/tr6414278839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása